Nje gote gjalp i shkrire
gjysem gote me sheqer te imet
2 gota me miell semolina
1/3 gote me arre kokosi
afersisht nje gote krem qumeshti(heavy cream)
1/4 sherbet
Per sherbetin:
1 1/2 sheqer
1 1/2 uje
1/4 luge caji me leng limoni
Pregatitja :
Ne fillim bejm sherbetin dhe ne fund i fusim lengun e limonit
Ndersa per brumin Ne nje tas te madh perziejme miellin sheqerin dhe kokosin e shkrijme gjalpin dhe e hedhim aty i perziejme bashke deri sa te jet nje brume.Brumin e pregatitur i bejm nje grope ne mes dhe i shtojme qumshtin dhe e perziejm mire duke pas parasysh se do behet nje mase brumi e holle dhe qe ngjitet ne gishta.Ne nje tepsi te lyer me pare me gjalp e hedhim masen dhe e shtrijme me dore.E pjekim ne furre me temp 375 e pjekim per 30 min dhe pastaj i hedhim sherbetin e ftohte.pasi te ftohet komplet e presim ne copa.Mbahet ne temperature dhome.