1--BANANA COKOLATA. 4 banana te medhaja 4 luge kafeje me gjalp te freskey pak liker ca te kesh5 luge cok kuvertura(cok e zeze me 70% kakao te grira imet5 luge arra te grira pak santigji Presim bananet ne gjysem perse gjati me gjithe lekureI heqim nga lekura ,e lyejme pak me gjalp dhe e veme prap ne lekuren e vete lyejme bananen me pak liker ,i hedhim pak cok e sperkasim ne fund me arrat e grira imetI veme ne furre me temperature te dobet,i lejme 15 -20 minutaKur i nxjerrim nga furra i zbukurojme me pak santigjiI sherbejme te ngrohta. 2--KADAIF....Per kete embelsire na duhen: 300 gr kadaif100gr gjalp i fresket Per sherbetin: 1 filxhan te madhe sheqer 1 filxhan ujenje lekure portokalli + nje shkop kanelle Per kremin:2 qeska me pluhur(do e gjesh ne supermarket) ka figuren e nje misri.Blenim ne greqi dhe e ben me qumesht te ftohte ,pa e zjere e rreh me tel ne nje liter qumesht.nje filxhan i vogel me liker portokalli Lyejme nje tepsi me pak gjalpe.Hapim kadaifin me duar dhe e shtrojme ne tepsi,e sperkasim me gjalpin qe me pare e kemi shkrire,e veme te piqet per 15 -20 minuta ne furre te nxehte 180 gradeNderkohe pergatisim sherbetin,hedhim ne nje tenxhere ujin,sheqerin,kanellen,lekuren e portokallit,i leme te zihen bashke 5 minuta mbasi te marri valeSperkasim kadaifin dhe e leme tepsine menjanePergatisim kremin;rrahim qumeshtin me dy faqelaqe pluhur ,dhe pak liker portokalliKete krem e hedhim siper kadaifit dhe eveme pak ne frigoI hedhim persiper bajame te grira dhe pak recel portokalli