Briam...
Per kete na duhen:Nje qepe,nje patlixhan,nje kungulleshke,nje spec ,dy domate,nje molle jeshile.Ne nje tepsi te vogel shtrojme nje rresht qepe,e me sira te gjitha zarzavatet,molla i jep shume shije,pra mos harro te presesh mollen ne copa te vogla.Hedhim kripe piper,pak bazi lik dhe nje filxhan te vogel vaj ulliri.I pjekim ne furre per 30- 35` min shtojme dy tre copa djath te bardhe feta ose moxarela dhe vazhdojme pjekjen,Provoji me pirun nese jane gati.Ju befte mire.
Laker e mbushur....
Per kete nje laker e vogel e bardhe.
.. 3,qepe,dy karota,nje filxhan oriz,koper,vaj ulliri.
E lajme lakren,hapim fletet dhe i hedhim ne uje te valuar me kripe dhe i leme te zjejne per 10 minuta.I shpelame me uje te ftohte.
Nderkohe ne nje tigan skuqim qepen,hedhim kripe piper,oriz dhe koper.
Ne nje tenxhere te madhe veme nje shtrese me flete lakrepastaj shtrojme nje shtrese me oriz,e keshtu me radhe,mbarojme me laker.Siper veme nje pjate te vogel,qe mos hapet lakra.Karotat i grijme ne rrumbollake te vogla dhe bashke me dy domate te prera ne copa te vogla.Hedhim vaj ulliri, uje dhe i zjejme ne zjarr te ngadalte per 30 minuta,po te jete nevoja shtojme dhe pak uje gjate zjerjes.Pjaten e heqim me pare po deshem.
Ju befte mire...