Pregatitja e brumit
Perberesit:
maja birre 1,5 g
uje i vaket 1,3 - 1,5 ml
miell tip 0 - 350 g
kripe 1 luge plot
Pergatitja
Vereni miellin ne nje pjate, sperkateni me kripe, beni nje zgaver ne qender dhe hidhni ne te majane e pergatitur. ujin e mbetur dhe perberesit e t jere. Me nje luge druri, duke u nisur nga qendra e perziejme masen e miellit, derisa te perftojme nje mase qe e ka thithur gati te gjithe ujin.
pastaj e veme brumin ne siperfaqen e punes te cilen e kemi sperkatur me pare me pak miell. e punojme duke e perplasur ne siperfaqen e pune pasi fiton elasticitet. Brumi di te jete gati kur te jete kompakt, i bute dhe elastik. karakteristike jane flluskat e ajrit poshte siperfaqes dhe kur e shtypim me gisht te ngrihet serish. Pasi e keni punuar e vendosni brumin ne nje pjate te paster dhe e mbuloni me nape te lagur qe te vije. Per te pare nese ka ardhur brumi futni gishtin ne brume, dhe nese ngel gjurma brumi eshte gati.Pasi te vije brumi e hapni me duar dhe e vendosni ne siperfaqen e punes te lyer me pare me vaj. Vazhdojme ta hapim duke e rrotulluar duke lene anet 2 cm te trasha qe te mbaje garnityren gjate pjekjes. Nqs keni veshtiresi ta hapni me dore mund te perdorni dhe petes dhe ti ngrini anet qe ti beni te trasha per mbushjen te mos dale nga pica, d.m.th ne forme tepsie. Trashesia e pices varet nga deshira.
Salca
Per nje pice mesatare perdor dy tasa tomate i fut me mixer me pare dhe i grine mire i hedh brenda salces rigon te thate, borzilok te njome, kripe, piper, nje gjysme luge kafeje sheqer, vaj ulliri dhe i perzijne dhe eshte gati per tja vene pices siper, picen e ben si te duash dhe i hedh siper ca te kesh deshire duke filluar nga mozzarella e fresket e te ullinjte anchovies kerpurdha pineapple etj etj.