Përbërësit
- 1¾ gota me biskota me çokollatë
- 2 luge gjelle sheqer
- 1/3 gote me gjalpe ose margarine te shkrire
- 8 oz. ose 227gr cokollate te embel
- 2 veze
- 2/3 e gotes me shurup misri**
- 1½ luge kafeje me vanilje
- 450 gr. cream cheese*** te prere ne kube te vegjel dhe te zbutur.
-1/3 e gotes me krem buding****
?Përgatitja
Furra duhet te nxehet ne temperaturen 325ºF ose 163ºC.
Pasi ti keni therrmuar biskotat me cokollate, perzjeini ato me sheqer dhe gjalpe derisa te behen nje mase kompakte. Me pas kete mase shtrojeni ne nje tave me faqe te ngritura, duke shtypur masen (peten) pak ne anet e taves. Siperfaqja e taves do te sherbeje si baze per kekun, prandaj do zgjidhni nje ene jo shume te madhe ne siperfaqe.
Shkrini ne nje ene tjeter 170gr cokollate, duke e perzier here pas here, derisa te jete lengezuar e gjitha. Vendosni vezet, shurupin e misrit dhe krem budingun ne nje perzjerres me korrent ose mund ti perzieni me dore derisa masa te behet e bute. Kur masa te behet e bute vazhdoni te perzieni duke shtuar cream cheese. Pasi e gjithe kjo perzjerje te jete kthyer ne nje mase te vetme dhe te bute hidheni ate ne taven ku keni shtruar masen e pare (peten).
Piqeni rreth 50 deri 55 minuta. Me pas lereni te ftohet pak ne temperature dhome dhe futeni ne frigorifer per rreth 3 ore ose gjithe naten. Para se ta sherbeni shkrini pjesen e cokollates te cilen nuk e perdorem me lart (rreth 50 gr) dhe hidhjani siper kekut per zbukurim.