Perberesit:
1/2 cup vere te kuqe
1/4 sheqer kaf i hapur, i ngjeshur
1/4 cup sheqer (te bardhe)
1 luge gjelle mjalt
1-inch (2.54cm) lekure portokalleje
1/4 luge kafe extract bajameje
1 1/2 lbs (1 lb = 0.45 kg) qershi te embla te fresketa dhe pa berthame
akullore per te servirur
Pergatitja:
Kombino te gjitha ingredients pervec qershive ne nje tenxhere me 1/2 cup uje. Perzjeji mbi nje zjarr mesatar te sobes derisa sheqeri te tretet. Rrite nxehtesine dhe lere te zjeje derisa lengu te rrallohet disi. Shto qershite dhe sille prape deri ne zjerje. Pastaj ule nxehtesine pak dhe lere ashtu per 8-10 minuta. Nqs eshte e nevojshme, hiq ndonje shkume qe mund te nxjerin qershite siper. Hiqe nga nxehtesia dhe lere te ftohet derisa ta behet e vaket. Hidhe me luge mbi akullore vanilje ashtu te ngrohte ose fute ne frigorifer dhe servire te ftohte.