Bukuroshat Dhe Bukuroshet e LLAPIT
 
ForumPortaliCalendarPytësoriKërkoLista AnëtarëveGrupet e AnëtarëveRegjistrohuidentifikimi

Share | 
 

 Njoka (copëza brumi të pjekura)

Shiko temën e mëparshme Shiko temën pasuese Shko poshtë 
AutoriMesazh
Presidenti
WebMaster & HacKer
WebMaster & HacKer
avatar

Numri i postimeve : 322

MesazhTitulli: Njoka (copëza brumi të pjekura)    Mon Mar 21, 2011 1:39 am


Nevojiten (për 4 persona):
? 600 g qumësht
? 200 g miell
? 500 g salcë beshamel
? 100 g djathë të renduar
? 100 g gjalpë
? 4 ve
? kripë

Qumështit i shtohen gjalpi dhe kripa, nxehet dhe gradualisht duke e përzier i shtohet mielli.

Hiqet ena nga zjarri, shtohen djathi dhe vezët. Me anë të lugës merret nga një sasi e kësaj mase dhe qitet në ujë të vluar të kripur.

Njokat ("petullat", copëzat e brumit) e ziera qiten në enë zjarrduruese, të lyer me gjalpë, u hidhet sipër salca beshamel dhe futen në furrë të nxehur në 180 shkallë C për t'u pjekur për 20 minuta.

Para shërbimit u hidhet sipër djathi i renduar. Shërbehen me salcë domatesh.

_________________

Mbrapsht në krye Shko poshtë
Shiko profilin e anëtarit http://bukuroshatbukuroshet.123.st
 
Njoka (copëza brumi të pjekura)
Shiko temën e mëparshme Shiko temën pasuese Mbrapsht në krye 
Faqja 1 e 1

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Bukuroshat Dhe Bukuroshet e LLAPIT :: •°¤*(¯`°(BB)•––––•(-• Kultura dhe Arti •-)•––––(BB)°´¯)*¤° :: Kuzhina shqiptare dhe e huaj :: Kuzhina e Huaj-
Kërce tek: