Bukuroshat Dhe Bukuroshet e LLAPIT
 
ForumPortaliCalendarPytësoriKërkoLista AnëtarëveGrupet e AnëtarëveRegjistrohuidentifikimi

Share | 
 

 Biskota me rrush të thatë

Shiko temën e mëparshme Shiko temën pasuese Shko poshtë 
AutoriMesazh
Presidenti
WebMaster & HacKer
WebMaster & HacKer


Numri i postimeve : 322

MesazhTitulli: Biskota me rrush të thatë    Tue Mar 22, 2011 1:34 am



Përbërësit për 20 biskota:

• 225 g miell të pasitur
• 40 g sheqer të kuq
• 80 g rrush të thatë
• 2 lugë gjelle (30 ml) vaj luledielli
• 1 kokërr vezë
• 4 lugë gjelle (60 ml) qumësht

Gatimi

1. Ngroheni furrën deri në 180 gradë C.

2. Në një enë hidhni miellin, sheqerin dhe rrushin e thatë.

3. Shtoni vajin, vezët dhe qumështin. Përziejini të gjitha bashkë derisa të krijohet një masë e trashë

4. Ndajeni masën në pjesë të vogla, secila sa masa e një luge gjelle. Më pas vendoseni në një tavë të lyer me vaj.

5. Lërini biskotat të piqen për 12-15 minuta, derisa të marrin ngjyrë floriri të errët.

Biskotat e gatuara në shtëpi janë shumë më të shëndetshme se ato që blihen në dyqan, pasi përmbajnë më shumë fibër dhe më pak sheqer.

_________________

Mbrapsht në krye Shko poshtë
Shiko profilin e anëtarit http://bukuroshatbukuroshet.123.st
 
Biskota me rrush të thatë
Shiko temën e mëparshme Shiko temën pasuese Mbrapsht në krye 
Faqja 1 e 1

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Bukuroshat Dhe Bukuroshet e LLAPIT :: •°¤*(¯`°(BB)•––––•(-• Kultura dhe Arti •-)•––––(BB)°´¯)*¤° :: Kuzhina shqiptare dhe e huaj :: Embelsirat-
Kërce tek: