Bukuroshat Dhe Bukuroshet e LLAPIT
 
ForumPortaliCalendarPytësoriKërkoLista AnëtarëveGrupet e AnëtarëveRegjistrohuidentifikimi

Share | 
 

 Creme Brulee

Shiko temën e mëparshme Shiko temën pasuese Shko poshtë 
AutoriMesazh
Presidenti
WebMaster & HacKer
WebMaster & HacKer


Numri i postimeve : 322

MesazhTitulli: Creme Brulee    Tue Mar 22, 2011 1:26 am

2 gota heavy cream spo me kujtohet shqip si i thone
1/2 luge caji vanilje
8 te verdha veze
1/2 gote sheqer



Ne fillim perziejme vezet me sheqerin




i perziejme mire deri sa te shkrihet sheqeri



e ngrohim heavy cream deri sa te bie ne vale pastaj ngadale me luge dhe duke e perzier njekohesisht shpejt qe te mos mpikset veza



Kur te jet perzier mire fusim vaniljen



Pasi i fusim neper tasa i rrjeshtojme ne tepsine me uje deri ne gjysmen e tasit te vije




250°F per nje ore -nje ore e dhjet min.



i lejm te ftohen i mbulojme me leter plastike Pasi ftohen u heqim plastiken i fshin me leter nese ka lageshtire dhe i hedhim sheqer siper



e djegim me torch nsi ne foton e mesiperme ..


_________________

Mbrapsht në krye Shko poshtë
Shiko profilin e anëtarit http://bukuroshatbukuroshet.123.st
 
Creme Brulee
Shiko temën e mëparshme Shiko temën pasuese Mbrapsht në krye 
Faqja 1 e 1

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Bukuroshat Dhe Bukuroshet e LLAPIT :: •°¤*(¯`°(BB)•––––•(-• Kultura dhe Arti •-)•––––(BB)°´¯)*¤° :: Kuzhina shqiptare dhe e huaj :: Embelsirat-
Kërce tek: